MERSİN / ANAMUR - Vakıfbank Atatürk Ortaokulu

Mrt

Anamur Vakıfbank Atatürk Ortaokulu olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 23-26 Ocak 2023 tarihinde İspanyanın Madrid kentinde INCLUDL-Schools Projesinin eğitim toplantısı yapıldı.

Madrid COCEMFE kurumunun ev sahipliği yaptığı toplantıya okulumuzu temsilen İngilizce öğretmenimiz Okan Gültekin ,Özlem Bulut Kılıç , Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Ayşe Yanık ve Türkçe öğretmeni Hüseyin Cihamtimur katılmıştır. İlçe Milli Eğitimi temsilen ise ilçe özel büroda görevli öğretmenimiz Ayhan Sezdirmez ile çeşitli okullarda görevli öğretmenlerimizden Sınıf öğretmeni Cansu Şahin, İngilizce öğretmeni Nasibe Güney , Fen ve Teknolpji öğretmeni Damla Yağmur Çelebi, sınıf öğretmeni Meral Sezdirmez, İngilizce öğretmeni Güldane Çelik, Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Lütfiye Çolak katıldı.  Eğitimin sonunda bireyin kendisi ve diğer bireyler ile arasındaki farklılıkları göz önünde bulunarak bütün öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda ilgili destek ve eğitim hizmetlerinden yararlanması yoluyla birlikte öğrenmelerini destekleyen bir eğitim yaklaşımı olan kapsayıcı eğitimi bu proje kapsamında okulumuzda ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına katılan diğer okullarda daha etkili bir şekilde uygulamayı hedefliyoruz.

27 Ocak 2023’de ekibimiz yurda dönüş yapmıştır.

Proje websitesi: https://includl-schools.eu/

Okulumuzun ortak oldugu  Erasmus+ kA210

2021-2-PT01-KA210-SCH-000048815 numaralı “  More Inclusuve Schools “ adlı projesi kapsamında 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Vakıfbank Atatürk Ortaokulu Anamur-Mersin’e proje hareketliligi için geldiler.

Öğrenciler yurt dışından gelen misafirlerimiz ile  okulda derslere girerek İngilizcelerini geliştirme olanağı buldular. Yurt dışından gelen öğrenciler Türkçeye dair farkındalık kazanma, başka kültür ve dillere dair farkındalık kazanma gibi fırsatlar elde ettiler. Ögrenciler aileler tarafindan misafir edildikleri için dilin seslerini tanıma, Türkiye bağlamında  Anamur günlük yaşamına dair fikir edinme şansı yakaladılar ve kendi dil ve kültürümüzü tanıttılar.

Proje hareketliligi konusu olan "Dezavantajlı öğrenciler "ile ilgili olarak yapılan etkinlikler, oyunlar ve çalısmalar ile dezavantajlı kişilerin eğitime nasıl dahil edecekleri konusunda fikir sahibi oldular.

Ögrenciler Anamur’un tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi ve  tarihi mekanların mimarisinin özellikleri anlatıldı. Grubumuz tarihi ve turistik öneme sahip mekanları gezerek ülkeye ve kültürüne dair fikirler edindi.

1 Ekim Cumartesi günü hareketliligi tamamlayan ekipler ülkelerine dönüş yaptı.

Mrt

Okulumuzun ortak oldugu  Erasmus+ kA2102021-2-PT01-KA210-SCH-000048815 numaralı "  More Inclusuve Schools " adlı projesi kapsamında 20-25 Şubat 2023 tarihleri arasında AGRUPAMENTO DE ESCOLAS DA LIXA, FELGUEIRAS - PORTEKİZ'e proje hareketliligi gerçekleştirildi.Kurumu temsilen Ayhan Sezdirmez, Hüseyin Cihantimur , Ayşe Kırıt , Ş** N** A**, Y** Y** , U** A**, Ç** I** Y**, D** Ç**, A** A** M** hareketliliğe katıldılar.

Ögrencilerimiz ortak okulda derslere girerek ingilizcelerini gelistirme, Portekiz'de konusulan dile dair farkındalik kazanma, başka kültür ve dillere dair farkındalık kazanma gibi fırsatlar elde ettiler. Ögrenciler aileler tarafindan misafir edildikleri için dilin seslerini tanıma, Portekiz günlük yaşamına dair fikir edinme şansı yakaladılar ve kendi dil ve kültürümüzü tanıttılar.

Ögrencilere Porto'nun tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi ve  tarihi mekanların mimarisinin özellikleri anlatıldı. Grubumuz tarihi ve turistik öneme sahip mekanları gezerek ülkeye ve kültürüne dair fikirler edindi.

25 Şubat Cumartesi günü hareketliligi tamamlayan ekip ülkeye dönüş yaptı.

Haz

2019-2022 yılları arasında yürütülen '2019-1-HU01-KA229-060972_5' numaralı "Innovative Sustainable European Eco Friendship via ICT" adlı Erasmus+ projesinin son toplantısı Macaristan'ın Petervasara kentinde gerçekleştirildi.

Okulumuz internet güvenliği Bronz etiketi almıştır.

Şbt

Vakıfbank Atatürk Ortaokulu, Anamur Ortaokulu, Şehit İbrahim Armut Fen Lisesis ve Anamur Anadolu Lisesinin birlikte yürüttüğü eTwinning Projemiz ´Eyes On You´ online ingilizce gazetemizin şubat etkinlği olarak Güvenli İnternet Günü nedeniyle İlçemizde bulunan 14 okuldan gelen öğrenci ve öğretmenlere okulumuzda Güvenli İnternet Kullanım farkındalığı çalışması gerçekleştirildi. Öğrencimiz Melek Doğan projemizin ingilizce tanıtımını yaptı, Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Ayşe Yanık ´Güvenli İnternet Kullanımı´ konulu sunum gerçekleştirerek soru ve cevapları yanıtları. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlyas Mercan´ın da katıldığı sunumda proje yürütücüleri Ayhan Sezdirmez, Okan Gültekin, Evrim Çiftçioğul, Gülname Kayhan, Yasemin Öğür ve Yeşim Yıldoğan bu çalışmaların İlkokul ve aile düzeyinde de gerçekleştirileceğini ve her yıl okulda öğrenciler için yapılan bu çalışmaların bir proje kapsamında ilçeye yaygınlaştırılmış olmasından dolayı memnuniyetlerini belirttiler.